Főoldal

Bemutatkozás

Szolgáltatások

Kapcsolat

Elérhetőség

Referencia

Linkek

Partnerek

Hírek

Accounting in Budapest

Kocsi Könyvelő és Számviteli Szolgáltató Kft.

Könyvelés Budapesten

Teljeskörű számviteli szolgáltatás, könyvizsgáló, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő és ügyvédi háttérel. Könyvelés, mérlegkészítés, adótanácsadás, adóbevallás, cégalapítás, könyvvitel, bérszámfejtés, TB. ügyintézés-képviselet Budán. Könyvelés Budapesten.
Könyvelés Budapesten
Kocsi Könyvelő Iroda, könyvelés, adótanácsadás, cégalapítás

Kocsi Könyvelő és Számviteli Szolgáltató Kft. Könyvelő Iroda teljes körű számviteli szolgáltatást nyújt, könyvvizsgáló, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő és ügyvédi háttérrel. Könyvelés, mérlegkészítés, adótanácsadás, cégalapítás, adóbevallás, bérszámfejtés, könyvvitel, TB. ügyintézés-képviselet, Budán. Könyvelés Budapesten
Az ügyfeleink számára biztosítunk, konzultációkat, amellyel törekszünk az adófizetési kötelezettségek optimalizálására, adómegtakarításokra. Szigorúan a törvényi keretek között készítünk elő döntési lehetőségeket, adófizetési elképzeléseknek megfelelően. Minden vállalkozás számára fontos, hogy a saját pénzügyeiről naprakész információkkal rendelkezzen.
A hatóságok előtti képviseletét Cégünk saját munkatársai látják el. Munkánkat szerződéssel végezzük
Vállalkozásunk több mint 15 éve folytat gazdasági társaságok és kisvállalkozások számára, teljes körű könyvelési és tanácsadói szolgáltatást. A gazdasági élet teljes területén végzünk könyvvezetést.
A folyamatosan megújuló adó- és számviteli rendszer évről évre ad komoly feladatot számunkra. E feladatvállalásunkban a cégek maximális érdekképviseletén túl a legfontosabb célunk a törvényes keretek betartása és hitelességünk megőrzése.
Ha céget alapítana, segítségünkre számíthat, nem csak a könyvvitel területén, mivel munkánkat mérlegképes könyvelőn és adótanácsadón kívül ügyvéd és könyvvizsgáló is segíti. Így könyvelő irodánk már cége kezdő lépéseinél ott lehet, és segítő kezet nem csak a könyvelés terén, nyújthat. A könyvelő iroda szolgáltatásairól (könyvelés,kettős könyvelés, adótanácsadás, bérszámfejtés,..) kérjen árajánlatot telefonon vagy elektronikus levélben. Könyvelés vállalkozásoknak Könyvelés magánszemélyeknek

Adózás rendjének változásai

A Beszámolót 2009 május 1.-ét követően kizárólag elektronikus úton lehet a közzétenni és a Cégbíróságnak eljuttatni valamint az APEH és ezen az úton fogja megkapni. A közzététel díja 3000,- Ft
lesz.  Azon cégeket akik közzétételi kötelezettségüknek felszólítás ellenére sem tesznek eleget 30 nap után törlik a cégnyilvántartásból.

Egyszerűsített személyi jövedelemadó bevallás

A munkáltató nem kötelezhető a magánszemély szja bevallásának elkészítésére.
A magánszemélynek február 15.-ig kell a APEH részére jelezni ha kéri az egyszerűsített szja bevallás elkészítését a hivataltól.

Végrehajtási eljárás

Január 1.-t követően indított végrehajtási eljárás esetében először az adófolyószámlán mutatkozó túlfizetéseket kell rendezni és csak ezután indítható meg a bankszámla elleni végrehajtás. Eddig akkor is leemeltek a bankszámláról pénzt ha másik adónemen a tartozást meghaladó többlet volt.

Készpénzforgalom korlátozása

Február 1.-től a 250.000 Ft-nál nagyobb összegű tartozás megfizetése szankció mentesen csak bankszámla útján fizethető meg, átutalással vagy kártyás fizetés útján, de törvényes a váltó kibocsájtása is. A 250.000 Ft feletti készpénzes kifizetést 20% mértékű mulasztási bírság terheli.
Az egy ügylethez tartozó kifizetéseket össze kell vonni,  ha a kifizetés több részletben történik.

Számviteli törvény

Házi pénztár:   2009-től a házi pénztár napi záró állomány nem lehet több mint az éves árbevétel 1.2%-a de maximum  500.000 Ft.

Házi pénztár: 2009-től a házi pénztár havi szinten számított átlagos napi záró állománya, nem lehet több mint az előző üzleti év összes bevételének 1.2%-a, ha ez az összeg nem éri el az 500.000 Ft., akkor az 500.000 Ft. a maximum.

 

Könyvelés
Vissza a könyvelés hírek oldalára!