Főoldal

Bemutatkozás

Szolgáltatások

Kapcsolat

Elérhetőség

Referencia

Linkek

Partnerek

Hírek

Accounting in Budapest

Kocsi Könyvelő és Számviteli Szolgáltató Kft.

Könyvelés Budapesten

Teljeskörű számviteli szolgáltatás, könyvizsgáló, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő és ügyvédi háttérel. Könyvelés, mérlegkészítés, adótanácsadás, adóbevallás, cégalapítás, könyvvitel, bérszámfejtés, TB. ügyintézés-képviselet Budán. Könyvelés Budapesten.
Könyvelés Budapesten
Kocsi Könyvelő Iroda, könyvelés, adótanácsadás, cégalapítás

Kocsi Könyvelő és Számviteli Szolgáltató Kft. Könyvelő Iroda teljes körű számviteli szolgáltatást nyújt, könyvvizsgáló, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő és ügyvédi háttérrel. Könyvelés, mérlegkészítés, adótanácsadás, cégalapítás, adóbevallás, bérszámfejtés, könyvvitel, TB. ügyintézés-képviselet, Budán. Könyvelés Budapesten
Az ügyfeleink számára biztosítunk, konzultációkat, amellyel törekszünk az adófizetési kötelezettségek optimalizálására, adómegtakarításokra. Szigorúan a törvényi keretek között készítünk elő döntési lehetőségeket, adófizetési elképzeléseknek megfelelően. Minden vállalkozás számára fontos, hogy a saját pénzügyeiről naprakész információkkal rendelkezzen.
A hatóságok előtti képviseletét Cégünk saját munkatársai látják el. Munkánkat szerződéssel végezzük
Vállalkozásunk több mint 15 éve folytat gazdasági társaságok és kisvállalkozások számára, teljes körű könyvelési és tanácsadói szolgáltatást. A gazdasági élet teljes területén végzünk könyvvezetést.
A folyamatosan megújuló adó- és számviteli rendszer évről évre ad komoly feladatot számunkra. E feladatvállalásunkban a cégek maximális érdekképviseletén túl a legfontosabb célunk a törvényes keretek betartása és hitelességünk megőrzése.
Ha céget alapítana, segítségünkre számíthat, nem csak a könyvvitel területén, mivel munkánkat mérlegképes könyvelőn és adótanácsadón kívül ügyvéd és könyvvizsgáló is segíti. Így könyvelő irodánk már cége kezdő lépéseinél ott lehet, és segítő kezet nem csak a könyvelés terén, nyújthat. A könyvelő iroda szolgáltatásairól (könyvelés,kettős könyvelés, adótanácsadás, bérszámfejtés,..) kérjen árajánlatot telefonon vagy elektronikus levélben. Könyvelés vállalkozásoknak Könyvelés magánszemélyeknek

Osztalékadó ----> 2009 január 1.-től

Megszűnik a 35%-os adókulcs mind az egyéni vállalkozók vállalkozói osztalékadó alapja mind a magánszemélyek társas vállalkozásból származó  osztaléka után.  A módosult szabályok már 2008-ra is alkalmazhatók!

 

Tagkölcsön egyszeri elengedése kedvezményes 10%-os osztalékadó fizetése mellett.
A 2008 évre megállapított osztalékból az évsorán elengedett tagi kölcsönnel egyező összeg 25% helyett 10%-os kulccsal adózik. Kizárólag 0 2008 évi adózott eredmény terhére megállapított osztalékra alkalmazható, az eredménytartalékból igénybevett összegre nem.
Legkésőbb június 30.-ig ki kell fizetni nem csak előírni kötelezettségként, vagyis a forrásának rendelkezésre kell állni.
Ez az osztalék rész mentes az ajándékozási illeték alól és vagyonosodási vizsgálatnál  nem képez vagyongyarapodást. Nem terheli 14%-os EHO.

 

Társasági és osztalékadó valamint különadó változások
               
Érdemleges változás nincsenek a Társasági adó és a Különadó törvényben.

 

Általános forgalmi adó előírások változása    

Nem kötelező a számlán feltüntetni a vtsz és szj számokat.

Számlát kiállítani a teljesítést követő „ésszerű” határidőn belül kell kiállítani, ami a következőt jelenti:
készpénzes ügylet esetén a készpénz fizetéssel egyidejűleg, nem készpénzes fizetés esetén a teljesítést követő 15 napon belül. Nem ÁFA alanyok esetében ésszerű határidőn belül lehetséges.

Ha magánszemély előleget fizet vagy a termék vásárlása vagy szolgáltatás igénybevételének összege eléri vagy meghaladja a 900.000 Ft, az eladó számlát köteles kibocsájtani.
(A törvény arról nem szól, hogy mit kell akkor tenni ha a vevő nem kívánja elárulni adatait)

Számla korrekció:  Módosító okirattal lehet a kibocsájtott számlát helyesbíteni. ( A régi módszer, a stornirozás és új számla kibocsájtása módszer is alkalmazható)
A módosító bizonylatot is szigorú számadásba kell vonni és nyilvántartani.
A módosító bizonylaton utalni kell a vevőre, a helyesbíteni kívánt eredeti bizonylat számára és érthetően világosan le kell írni a helyesbítést.
A géppel kiállított eredeti bizonylatok így helyesbíthetők (pl: vevő neve).  A kézzel írtak kézzel is javíthatók.

 

Könyvelés
Vissza a könyvelés hírek oldalára!